21. 11. 2017

 Skupina GEFCO oficiálne oznámila otvorenie pobočky v Grécku

Courbevoie, 21. november 2017 – Skupina GEFCO, ktorá je globálnym aktérom v oblasti priemyselnej logistiky a zároveň európskym lídrom v oblasti automobilovej logistiky, tento mesiac slávnostne otvorila svoju grécku pobočku. Skupina využíva svoje uznávané know-how v oblasti globálnych logistických riešení na podporu výrobcov. „Ako spoločnosť s jedinečnými znalosťami riadenia a optimalizácie komplexných dodávateľských reťazcov sme radi, že môžeme poskytnúť vlastné znalosti v oblasti integrovanej logistiky a preukázať našu schopnosť plniť krátkodobé aj dlhodobé ciele z hľadiska ekonomických výsledkov, úrovne služieb a kvality, ktoré prispejú k podpore rozvoja našich gréckych zákazníkov,“ tvrdí Luc Nadal, predseda správnej rady skupiny GEFCO.

Využívame grécky potenciál
Zriadením pobočky v Grécku, ktoré je v rámci regiónu krajinou s dynamickým potenciálom, sa skupina GEFCO snaží posilniť svoje pôsobenie v juhovýchodnej Európe, kde už má svoju históriu. Krajina má ideálnu polohu, keďže sa nachádza medzi východnou Európou a Balkánom. Grécko má viacero konkurenčných výhod, vďaka ktorým je ideálnym miestom pre veľkého aktéra v oblasti logistiky:

  • Grécko vlastní najviac lodí – v súčasnosti riadi až 18 % svetovej flotily.
  • Prístavy Pireus a Solún patria k regionálnym bránam do juhovýchodnej a strednej Európy.
  • Grécko iniciuje a podieľa sa na mnohých programoch zameraných na obnovu, rozširovanie a vylepšovanie svojej infraštruktúry.
  • Priemyselná výroba je v Grécku počas uplynulých rokov na neustálom vzostupe vďaka popredným spoločnostiam v oblasti potravinárstva, spracovania tabaku, textilného, chemického, baníckeho a ropného priemyslu, ako aj v oblasti výroby kovov.

„Skupina GEFCO sa snaží o zvýšenie svojej konkurencieschopnosti a vplyvu na gréckom trhu, pričom v roku 2017 očakávame takmer dvojnásobný obrat. Okrem toho plánujeme preniesť naše skúsenosti v oblasti logistiky, ktoré sme nadobudli v priebehu desaťročí, na miestne spoločnosti, čím prispejeme k rastu a rozvoju krajiny,“ vyhlásil Fabien Gauchet, generálny riaditeľ gréckej pobočky skupiny GEFCO.

Jedinečné znalosti skupiny GEFCO pomáhajú zákazníkom v regióne
Za svoju 68-ročnú existenciu nadobudla skupina GEFCO výrazné znalosti v oblasti riadenia komplexných dodávateľských reťazcov svojich klientov. Keďže skupina GEFCO začínala ako poskytovateľ logistických riešení pre automobilový priemysel – čo je z hľadiska logistiky jedno z najnáročnejších odvetví – môže teraz tieto skúsenosti zúročiť a neustále rozvíjať svoje know-how pri poskytovaní služieb klientom z rozličných odvetví: automobilového, priemyselného, energetického, elektronického, FMCG (rýchloobrátkový spotrebný tovar), farmaceutického či poľnohospodárskeho sektoru.
Znalosti skupiny GEFCO zahŕňajú hlavné nákladné služby od cestných, železničných, leteckých, oceánskych a multimodálnych prevádzok – od prepravy autom, vlakom, loďou či lietadlom – až po komplexné multimodálne riešenia s doručením do domu s využitím skladov, zastupovaním v rámci colných a daňových konaní či využívaním vratných obalov. Vďaka týmto rastúcim znalostiam svojich tímov môže skupina GEFCO zabezpečovať pre svojich zákazníkov plynulú prepravu s doručením do domu. S pomocou inžinierskych tímov skupina GEFCO neustále analyzuje procesy a zavedené logistické riešenia svojich klientov v snahe objaviť príležitosti na optimalizáciu a ďalej sa tak rozvíjať spolu so svojimi zákazníkmi.
Grécka pobočka ponúka celý rad klasických služieb skupiny GEFCO. V súčasnosti už zavádza medzinárodné cestné riešenia pre rôznych klientov a plánuje vyvinúť ďalšie, napr. prepravu s reguláciou teploty pre potravinársky a farmaceutický priemysel, ktoré majú v Grécku bohaté zastúpenie.