5. 3. 2018

 Špekulatívna budova v Prahe s plochou štvorcových plne prenajatá len niekoľko týždňov po začatí výstavby

Prologis, Inc., globálny líder v oblasti logistických nehnuteľností, dnes oznámil, že už plne prenajal novú špekulatívnu budovu s rozlohou 28 300 metrov štvorcových, ktorej výstavba aktuálne prebieha v Prologis Park Prague-Úžice v Českej republike.
Výstavba budovy 3 bola začatá v januári 2018 v reakcii na vysoký dopyt po priestoroch v tomto inak úplne obsadenom parku.

Nové prenájmy zahŕňajú:

  • 14 175 metrov štvorcových dodatočného nájomného priestoru pre spoločnosť Stavebniny DEK, popredného českého dodávateľa stavebných materiálov. Spoločnosť si už prenajíma 6 968 metrov štvorcových v budove 2.
  • 13 974 metrov štvorcových pre poprednú nemeckú logistickú spoločnosť FIEGE, ktorá týmto takmer zdvojnásobila plochu svojich prenajatých priestorov v parku. Transakciu sprostredkovala 108 AGENCY.

„Prenájom tejto špekulatívnej budovy tak krátko po začatí jej výstavby ukazuje, aký vysoký je dopyt po priestoroch v oblasti, ktorá sa rýchlo stáva novým logistickým hot spotom na území Prahy a jej okolia,“ povedal Martin Baláž, riaditeľ pre prenájom a výstavbu spoločnosti Prologis pre Českú republiku
a Slovensko.
Prologis Park Prague-Úžice je moderný logistický park situovaný na diaľnici D8 vedúcej do Nemecka, len 9 kilometrov severne od Prahy. V parku sa v súčasnosti nachádzajú dve prvotriedne budovy s celkovou rozlohou 97 800 metrov štvorcových. Má potenciál pre výstavbu ďalších 40 850 metrov štvorcových. Rovnako ako všetky nové stavby Prologis v regióne strednej a východnej Európy prejde budova 3 po svojom dokončení v polovici roka 2018 posúdením trvalej udržateľnosti v rámci akreditácie BREEAM.
Prologis je s viac ako 1 miliónom metrov štvorcových logistických a priemyselných priestorov vedúcim poskytovateľom distribučných nehnuteľností na území Českej republiky (k 31. decembru 2017).