8. 3. 2018

 Prologis oznamuje predaj Prologis Park Hegyeshalom spoločnosti Horvath Rudolf

Prologis, Inc., globálny líder v oblasti logistických nehnuteľností, dnes oznámil predaj Prologis Park Hegyeshalom v Maďarsku spoločnosti Horvath Rudolf Intertransport Ltd, maďarskému poskytovateľovi logistických služieb.

Transakcia zahŕňala plne prenajatú logistickú budovu triedy A s celkovou rozlohou 32 300 metrov štvorcových a 24-hektarový pozemok.
Prologis Park Hegyeshalom je prvý logistický park triedy A v severozápadnej časti Maďarska, ktorý sa nachádza v „magickom trojuholníku“ tvorenom hranicami Maďarska, Rakúska a Slovenska. Má priame napojenie na Bratislavu (po diaľnici M15) aj na Viedeň a Budapešť (po diaľnici M1).
„Našou stratégiou je zameriavať sa na trhy s vysokými bariérami vstupu, so silným dopytom a nízkou mierou neobsadenosti,“ povedal László Kemenes, senior viceprezident a country manager Prologis pre Maďarsko. „V súlade s týmto princípom sa budeme aj naďalej sústreďovať na kľúčové lokality v Budapešti a jej okolí.“
V priebehu transakcie zastupovala Prologis spoločnosť JLL, poradenstvo pre Horvath Rudolf zabezpečila spoločnosť Deloitte.