25. 4. 2018

 Prologis spúšťa výstavbu v Brne
Prvá špekulatívna budova v Prologis Park Brno bude dokončená v treťom kvartáli
Praha (25. apríla 2018)
Prologis, Inc., globálny líder v oblasti logistických nehnuteľností, dnes oznámil začatie výstavby nového logistického parku na území Českej republiky – Prologis Park Brno. Ako prvá tu vyrastie špekulatívna budova s rozlohou 27 860 metrov štvorcových s dokončením naplánovaným na tretí štvrťrok roku 2018.
Prologis Park Brno, situovaný 10 kilometrov južne od Brna, ponúkne tri prvotriedne budovy poskytujúce ekologicky udržateľné logistické priestory na ploche 90 000 metrov štvorcových na pozemku s veľkosťou 25,9 hektára.
Prémiové umiestnenie priamo na diaľnici D52, ktorá spája Brno s Viedňou, vytvára z parku ideálne distribučné centrum pre domácich aj medzinárodných poskytovateľov logistických služieb a spoločnosti zaoberajúce sa ľahkou výrobou vyžadujúce jednoduchý prístup na trhy Slovenska, Rakúska, Maďarska
a Poľska.
„Z nového projektu v Brne sme naozaj nadšení. Vďaka svojej skvelej viditeľnosti a ideálnej polohe na hlavných dopravných tepnách sa bezpochyby stane hodnotným rozšírením jedného z našich najvýkonnejších portfólií. Pri rozdeľovaní kapitálu sa sústreďujeme na kľúčové oblasti, akými sú napríklad Praha či Brno. V nich vzniká obrovský dopyt po kvalitných logistických nehnuteľnostiach a servise, ktoré Prologis ponúka svojim zákazníkom,“ povedal Martin Polák, senior viceprezident a riaditeľ Prologis pre región strednej a východnej Európy.
Prologis je s viac ako 1 miliónom metrov štvorcových logistických a priemyselných priestorov vedúcim poskytovateľom distribučných nehnuteľností na území Českej republiky (k 31. marcu 2018).