10. 5. 2018

 Prologis investuje do druhého logistického parku v Plzni

Akvizícia parku s rozlohou 43 700 metrov štvorcových upevňuje pozíciu spoločnosti

Prologis, Inc., globálny líder v oblasti logistických nehnuteľností, oznámil, že fond Prologis European Logistics Fund (PELF) získal český logistický park Mountpark Pilsen.
Park, ktorého pôvodným vlastníkom bola spoločnosť Mountpark Logistics EU, pozostáva zo
43 700 metrov štvorcových neobsadených logistických priestorov a trojhektárového pozemku určeného pre ďalšiu výstavbu v rozsahu 10 000 metrov štvorcových. Nový názov parku bude Prologis Park Pilsen II.
Park má pre logistiku vynikajúce umiestnenie. Je situovaný pri diaľnici D5 spájajúcej Prahu s Bavorskom, 16 kilometrov od Plzne v obci Přehýšov. Táto oblasť je považovaná za vstupnú bránu Českej republiky do západnej Európy a vďaka konkurenčným mzdám a vysoko kvalifikovanej pracovnej sile ide o strategické výrobné centrum. V lokalite Plzeň ide o druhú investíciu spoločnosti Prologis. Vlastní tu už plne obsadený park v obci Štěnovice s rozlohou 58 500 metrov štvorcových.
„Plzeň je významným logistickým trhom a ako taká je predmetom nášho intenzívneho záujmu. Akvizícia poskytuje skvelú príležitosť pre rast v regióne s vysokým dopytom po priestoroch,“ uviedol Martin Polák, senior viceprezident a riaditeľ Prologis pre región strednej a východnej Európy, „Prologis Park
Pilsen-Štěnovice je jedným z najúspešnejších parkov nášho českého portfólia. Druhý plzenský park nám umožní vyhovieť rastúcej potrebe našich zákazníkov expandovať do kľúčových oblastí na hlavnej východozápadnej dopravnej tepne vedúcej do Nemecka.“
V priebehu transakcie Prologis zastupovala spoločnosť Modesta Real Estate.

Prologis je s viac ako 1 miliónom metrov štvorcových logistických a priemyselných priestorov vedúcim poskytovateľom distribučných nehnuteľností na území Českej republiky (k 31. marcu 2018).