22. 5. 2018

P rologis Park Bratislava sa rozširuje o dve nové budovy

Prologis, Inc., globálny líder v oblasti logistických nehnuteľností, dnes oznámil, že začal výstavbu dvoch nových špekulatívnych budov s celkovou rozlohou 25 300 metrov štvorcových v Prologis Park Bratislava.

Výstavba zahŕňa:

  • Budovu 14 s plochou 9 800 metrov štvorcových, z ktorých si už 2 900 metrov štvorcových vopred prenajíma spoločnosť Blitshtein Trading, distribútor potravín na hlavné trhy strednej a východnej Európy.
  • Budovu 20 s výmerou 15 500 metrov štvorcových.

„Park je z 97 percent obsadený a skutočnosť, že sme tu iba za dva mesiace neobsadenosti plne prenajali budovu 6 ukazuje, ako sú dve nové špekulatívne budovy v súlade s neustále sa zvyšujúcim dopytom po prvotriednych priemyselných a logistických priestoroch v tomto regióne Slovenska,“ povedal Martin Stratov, riaditeľ pre development a leasing spoločnosti Prologis na Slovensku.

Po dokončení dvoch nových budov dosiahne park celkovú rozlohu viac ako 386 000 metrov štvorcových existujúcich logistických priestorov, pre ďalšiu potenciálnu výstavbu zostane k dispozícii 58 000 metrov štvorcových.
Prologis Park Bratislava je situovaný 24 kilometrov východne od centra Bratislavy, 2 kilometre od Senca
a 16 kilometrov od medzinárodného letiska. Prologis tu zabezpečuje kombináciu špekulatívnej výstavby
a budov na mieru, aby vyšiel v ústrety vysokému dopytu po logistických priestoroch vyplývajúcemu
z ideálneho umiestnenia parku pre spoločnosti pôsobiace v regióne strednej a východnej Európy a tiež
v Rakúsku.
S aktívnym pôsobením v štyroch krajinách regiónu a portfóliom s celkovou rozlohou 4,3 milióna metrov štvorcových je Prologis popredným poskytovateľom distribučných nehnuteľností v strednej a východnej Európe (k 31. marcu 2018).

Hľadaj obsah na stránke Logistický monitor

Štatistika

  • Počet návštev článkov 9484801

CHCETE PRISPIEŤ DO LOGISTICKÉHO MONITORU ?

Ak chcete pridať svoj príspevok do rubriky Média monitor spracujte anotáciu podľa vzorovej štruktúry a zašlite ju na adresu logistika@va1.sk 

Ak chcete pridať autorský príspevok zašlite text vo formáte PDF alebo DOC na e-mail: logistika@va1.sk
K príspevku zašlite názov príspevku aj v anglickom jazyku, stručnú anotáciu, kľúčové slová (dôležité pre vyhľadávanie) a fotografiu autora alebo ilustráciu.

Zobraziť vzorovú štruktúru príspevku.

CROWDFUNDING

CROWDFUNDING - je financovanie z mikrozdrojov. Logistický monitor zhromažďuje pre Vás informácie už 20 rokov BEZPLATNE. Pomôžte tomuto projektu dobrovoľnou čiastkou, ktorú pošlete na účet: Tatrabanka a.s. Žilina 2629410129/1100, IBAN: SK5O 1100 0000 0026 2941 0129. Ďakujeme.