31. 7. 2018

 DACHSER rozširuje ponuku námorných LCL služieb
Spoločnosť DACHSER, popredný poskytovateľ zbernej služby na európskych trhoch, prevádzkuje hustú sieť pozemnej dopravy. Aj v oblasti námornej dopravy postupne rozširuje svoju zbernú sieť. V roku 2018 bude spustených 26 nových LCL (less than container load) liniek. Pri šiestich existujúcich LCL linkách DACHSER zvyšuje frekvenciu z jedného lodenia každé dva týždne na jedno lodenie týždenne.

Výhoda LCL služieb z hľadiska času prepravy je, že vďaka koordinovanému zhromažďovaniu tovaru a pevne danému časovému plánu kontajnerových prepráv medzi jednotlivými prístavmi môžu zákazníci pri preprave svojich zásielok využívať lepšie plánovanie, rýchlejšie časy prepravy, čím sa zvýši transparentnosť pri preprave zásielok. Napríklad, preprava zásielky medzi Bangalóre a Hamburgom trvá lodnou dopravou 22 dní.
K dnešnému dňu rozšíril DACHSER ponuku námorných zberných služieb o nasledujúce pravidelné linky: raz týždenne lodenie z Brém do nových destinácií v Spojených štátoch (Los Angeles, New York, Chicago, Boston, Houston, Atlanta a Charlotte); z Hamburgu do Indie (Nhava Sheva a Chennai); a od júna z Hamburgu do Nového Dillí. V opačnom smere boli už existujúce linky z Chennai a Nhava Sheva do Hamburgu doplnené o spojenie z Nového Dillí a Bangalóre, rovnako do Hamburgu. Ďalšou novou linkou je lodenie raz týždenne zo Šanghaja v Číne do Santosu v Brazílii. Ďalej bude DACHSER zabezpečovať prepravu z Antverp do Hongkongu, Veracruzu, Singapuru, Busanu a Nhava Sheva.
„Zákazníci, ktorí využívajú našu námornú zbernú službu, profitujú z výhodnej doby prepravy, rýchlejšej dostupnosti tovaru v cieľovej destinácii, z väčšej flexibility a presného plánovania dodávateľského reťazca vďaka pravidelným lodeniam a priamym námorným spojeniam,“ hovorí globálny manager pre námornú prepravu spoločnosti DACHSER Günther Laumann.
Taktiež DACHSER Slovakia v súčasnosti poskytuje vlastný konsolidačný kontajner s pravidelným týždňovým lodením. „Využívame priamy námorný servis z prístavu Šanghaj do slovinského prístavu Koper, ktorý poskytuje časovo výhodnejší servis v porovnaní s prístavom Hamburg, ktorý sme využívali v minulosti. Pre zrýchlenie celkového času prepravy máme zabezpečené priame zvozy ťahačom z prístavu Koper do nášho konsolidačného skladu v Lozorne,“ vysvetľuje Roman Stoličný, managing director a člen predstavenstva DACHSER Slovakia. Kontajner je následne dekonsolidovaný v sklade v Lozorne, kde je zabezpečené okamžité napojenie na DACHSER zbernú službu v rámci Slovenska a do iných európskych krajín.
DACHSER vidí v rozširovaní svojej siete námornej nákladnej dopravy veľký potenciál pre DACHSER Interlocking. Vďaka úzkej spolupráci medzi divíziami DACHSER Air & Sea Logistics a DACHSER European Logistics dokáže spoločnosť ponúknuť svojim zákazníkom plne integrované logistické riešenie, ktoré zahŕňa dopravu, skladovanie a služby s pridanou hodnotou. DACHSER zabezpečuje pre-carriage prostredníctvom svojej komplexnej európskej siete a poskytuje svojim zákazníkom výhody konsolidácie zásielok. Zásielky je možné priebežne sledovať na ich ceste od dodávateľa v Európe až k príjemcovi kdekoľvek vo svete.