21. 8. 2018

 Prologis zahajuje výstavbu budovy s rozlohou 38 620 metrov štvorcových v plne obsadenom Park Prague-Airport
Prologis, Inc., globálny líder v oblasti logistických nehnuteľností, dnes oznámil, že zahájil výstavbu novej budovy s plochou 38 620 metrov štvorcových vo svojom rýchlo expandujúcom parku Prologis Park Prague-Airport.

Budova 3 bude pozostávať z 27 370 metrov štvorcových logistických priestorov postavených na mieru pre spoločnosť EYELEVEL, prednú českú spoločnosť zameranú na dizajn značkových predajní, a 11 250 metrov štvorcových špekulatívnej výstavby, ktorá vzniká v reakcii na silný zákaznícky dopyt po priestoroch v tejto lokalite. Budova s 12 metrami čistej výšky bude vybavená inteligentným meracím systémom, LED osvetlením a monitorovacím systémom SPZ, súčasťou bude aj relaxačná zóna. Jej zhotovenie je plánované na štvrtý kvartál tohto roku.
„Prologis Park Prague-Airport je jedným z najúspešnejších parkov nášho českého portfólia a je vyhľadávaný zákazníkmi ako EYELEVEL, ktorí chcú využiť výhod blízkosti pražského medzinárodného letiska, jednoduchého prístupu k národným aj medzinárodným diaľničným trasám alebo výbornej lokálnej infraštruktúry,“ povedal Martin Baláž, viceprezident pre development a leasing spoločnosti Prologis pre Českú republiku a Slovensko. „V súčasnosti sídlia v Prologis Park Prague-Airport štyria zákazníci z e-commerce sektoru, ktorí si prenajímajú priestory o rozlohe 41 360 metrov štvorcových. To jasne ukazuje, že park je ideálne umiestnený pre ‚last touch‘ dodanie tovaru.“

Transakciu so spoločnosťou EYELEVEL sprostredkovala 108 AGENCY.

Prologis Park Prague-Airport susedí s diaľnicou D6 pri výjazde 7, päť minút od pražského letiska. V súčasnej dobe pozostáva zo štyroch plne prenajatých budov s plochou 87 400 metrov štvorcových, pričom 38 620 metrov štvorcových nových priestorov tu momentálne vzniká a zostáva tak potenciál pre výstavbu ďalších 9 600 metrov štvorcových. Park ponúka výborný prístup k národným aj medzinárodným dopravným tepnám vďaka Pražskému okruhu D0 a diaľniciam D5 a D1. Verejná doprava, vrátane autobusovej zastávky priamo v parku, zaisťuje spojenie do Kladna, Prahy či na vlakovú stanicu.