12. 9. 2018

 Skupina GEFCO dokončila akvizíciu GLT
Courbevoie, Francúzsko, 4. september 2018 - Skupina GEFCO, globálny poskytovateľ služieb priemyselného dodávateľského reťazca a európsky líder v oblasti automobilovej logistiky, informuje o dokončení akvizície spoločnosti GLT, ktorá je špecialistom na prepravu medzi Európou a Marokom. Plánovaná akvizícia bola oznámená 1. januára 2018 a kúpa bola schválená európskym regulačným úradom.
Akvizícia GLT spoločnosťou GEFCO umožní posilniť pozíciu a odborné zastúpenie v tomto regióne a môže si tak upevniť a rozšíriť svoje zákaznícke portfólio, a to najmä v automobilovom, módnom a maloobchodnom sektore.
“Z dokončenia akvizície GLT máme veľkú radosť. GLT so sebou prináša viac ako dve dekády vynikajúcich znalostí v oblasti logistických tokov medzi Európou a Marokom,” vyjadril sa Luc Nadal, predseda predstavenstva spoločnosti GEFCO. "Sme veľmi radi, že môžeme privítať všetkých zamestnancov spoločnosti GLT v skupine GEFCO a tešíme sa, že môžeme spojiť naše prevádzkové know-how, čím našim zákazníkom prinesieme ešte vyššiu kvalitu.”
Spoločnosť GLT, založená v roku 1998, je uznávaná ako špecialista na plne zabezpečené logistické toky cez Gibraltársky prieliv a je vedúcim prevádzkovateľom vstupnej brány medzi mestami Algeciras a Tanger. Spoločnosť so 75 nákladnými vozidlami a 380 vozidlami s návesmi zabezpečí viac ako 16 000 prejazdov za rok.
GLT bude vlastniť a riadiť GEFCO Španielsko, špecialista na vstupnú bránu medzi Európou a Marokom. Španielska pobočka spoločnosti GEFCO, so 700 zamestnancami a 5000 klientmi z priemyselného odvetvia, má viac ako 30 rokov skúseností v poskytovaní vysoko kvalitných logistických služieb.