29. 10. 2019

dascher oktober 1DACHSER otvoril nové logistické centrum vo Freiburgu

Poskytovateľ logistických služieb DACHSER otvoril nové logistické centrum v priemyselnom parku Breisgau vo Freiburgu v Nemecku. Na celkovej ploche 6 117 m2 vyrástol nový prekládkový terminál s 82 bránami a dvojpodlažná kancelárska budova. Spoločnosť investovala v lokalite približne 22 miliónov eur a zároveň vytvorila 30 nových pracovných miest.

Stavebné práce na parcele s rozlohou približne 65 000 m2 v priemyselnom parku Breisgau začali v lete 2018. Teraz, o rok neskôr, môže DACHSER začať prevádzku v novom logistickom centre. DACHSER otvoril svoju prvú pobočku vo Freiburgu v roku 1984. Od začiatku bolo jasné, že vďaka svojej polohe v blízkosti niekoľkých medzinárodných hraníc, ide o ideálne miesto pre logistický hub zaisťujúci zbernú prepravu do Švajčiarska, Francúzska a juhozápadného Nemecka. Existujúca pobočka vo Freiburg-Hochdorf stabilne rástla a dosiahla svoju maximálnu kapacitu. Nové logistické centrum na juhozápade Freiburgu teraz ponúka rovnako ideálne prevádzkové podmienky a príležitosti pre budúcu expanziu.

“Vďaka svojmu umiestneniu priamo na diaľnici A5 má naša nová prevádzka skvelé napojenie na tri krajiny: Nemecko, Francúzsko a Švajčiarsko. Pre DACHSER, umiestnenie nového zariadenia, technická infraštruktúra, ľudské zdroje, kapacita a potenciál sú pre expanziu dôležitými stavebnými kameňmi európskeho rastu a ďalšieho posilňovania našej siete," povedal vo svojom prejave Michael Schilling, prevádzkový riaditeľ Road Logistics DACHSER, o významnej a strategickej úlohe Freiburgu v plánoch DACHSERu.

V súčasnosti prejde rukami 160 zamestnancov DACHSERu vo Freiburgu 260 000 ton priemyselného tovaru ročne a tento objem ďalej narastá. "Keď sa zaoberáme postupujúcim rastom našej firmy vo Freiburgu, máme jasno v tom, že dobrá logistika potrebuje dobrých zamestnancov. Práve preto som rád, že akonáhle bude naše nové logistické centrum spustené do prevádzky, pridá sa k nám, okrem 30 ľudí na novovytvorených miestach, aj 9 stážistov," hovorí Michael Gaudlitz, generálny riaditeľ DACHSER Logistics Centre Freiburg.

Stážisti začnú svoj tréning na skladových špecialistov, profesionálnych vodičov a ďalších špedičných a logistických špecialistov, zatiaľ čo iní dokončia praktickú časť svojho vzdelávania v rámci duálneho študijného programu na Bádensko-Württemberskej štátnej univerzite (DHBW) v Lörrachu. "Nastúpením na tréningové miesto v logistike si zvolili zamestnanie s dobrými vyhliadkami do budúcnosti," hovorí Gaudlitz. DACHSER je pevne odhodlaný postarať sa o výchovu mladých talentov a zvyčajne tých, ktorí úspešne dokončia ich tréningový program, do spoločnosti aj prijíma.