11. 3. 2020

systemy logistiky logo male

sl marecr 2020 1Immopark Žilina sa rozrastá

V modernom priemyselnom parku Immopark Žilina vyrastie ďalší objekt s rozlohou 11 500 m2. Generálnym dodávateľom nových priemyselných priestorov je žilinská stavebná spoločnosť HSF System SK. Investorom a developerom je Erste Group Immorent Slovensko. Dokončenie je plánované na september 2020. Hlavným nájomcom, približne 30% celkovej plochy, v tomto pripravovanom objekte Z2 bude spoločnosť Démos trade, ktorá využije nové priestory na skladovanie a predaj dielov na výrobu nábytku a kovania. Zostávajúcu časť objektu s plochou cca 8 000 m2 plánuje investor prenajímať spoločnostiam z oblasti logistiky a ľahkej priemyselnej výroby.

Súčasťou objektu sú spevnené plochy, vonkajšia infraštruktúra budovy a predĺženie prístupovej cesty. Investícia by mohla priniesť 100 až 200 nových pracovných miest. „Projekčnú časť realizujeme interne s pomocou BIM nástrojov Revit. Výhodou tohto systému je efektívna koordinácia, prezentácia a realizácia prípadných klientskych zmien,“ hovorí Tomáš Kosa, konateľ spoločnosti HSF System SK a dodáva: „Rovnaký nástroj sme využili aj pri výstavbe predchádzajúcich objektov v tomto priemyselnom parku.“

  

Vo februári tohto roka tu spoločnosť HSF System SK dokončila generálnu dodávku objektu Z2a s rozlohou asi 9 500 m2, ktorý je v súčasnej dobe už plne prenajatý pre klienta LIBEX. Pri výstavbe celého objektu boli použité najnovšie stavebné materiály, postupy a poznatky. Celá stavba bola dokončená počas ôsmich mesiacov. Žilinská stavebná spoločnosť bola v tejto lokalite dodávateľom i distribučného centra pre spoločnosť DPD.

„Sme veľmi radi, že po dokončení druhej haly Z2a môžeme plynule pokračovať v príprave priestorov pre ďalších nájomcov. Výstavbou ďalšej haly Z2 sa z lokality pri letisku v Dolnom Hričove stáva významné centrum pre logistiku a priemysel na budúcej významnej diaľničnej križovatke v žilinskom regióne. V priemyselnom parku by mohlo byť zamestnaných 400 až 500 ľudí,“ hovorí Marián Kováčik, projektový manažér Erste Group Immorent Slovensko.

Rozloha priemyselnej zóny Immopark Žilina je približne 400 000 m2, z toho čistá prenajímateľná plocha bude po dokončení haly Z2 približne 25 000 m2. Pozemky určené na ďalší development majú rozlohu 300 000 m2 a umožňujú výstavbu ďalších objektov s celkovou rozlohou približne 100 000 m2. V závislosti od skladby nájomcov a užívateľov je odhadovaný počet budúcich pracovných miest v tejto lokalite 2 až 4 tisíc. Developerom a vlastníkom parku je spoločnosť Erste Group Immorent Slovensko. Spoločnosť HSF System SK pôsobí na slovenskom stavebnom trhu už od roku 2010. Vznikla ako dcérska spoločnosť HSF System, ktorá je na českom stavebnom trhu od roku 2002.