2. 10. 2020

systemy logistiky logo

oktober 2020 2Vo Volkswagen Slovakia svieti zelená elektromobilite

V bratislavskom závode Volkswagen Slovakia štartuje v týchto dňoch výroba nového derivátu Volkswagen Touareg R. Model, ktorý sa vyrába na Slovensku od roku 2002, dostal po novom plug-in hybridný pohon. Novinka začína schádzať z linky symbolicky 10 rokov od výroby prvého hybridného vozidla koncernu Volkswagen, ktorým bol rovnako model Touareg z Bratislavy.

Nový Touareg R prichádza presne 10 rokov po úplne prvom hybridnom vozidle koncernu Volkswagen. Volkswagen Slovakia je priekopníkom v oblasti elektromobility. Presne pred 10 rokmi bolo v Bratislave vyrobené prvé hybridné vozidlo koncernu Volkswagen a o tri roky neskôr už Slováci ako prví v koncerne vyrábali čisto elektrické vozidlá Volkswagen e-up!

Hybridný Touareg z roku 2010 využíval tzv. paralelný hybridný systém, ktorého batérie sa dobíjali rekuperáciou, prípadne generovaním elektrickej energie od spaľovacieho motora. Dnes prichádza pod označením Touareg R ako plug-in hybrid. Na jednej strane karosérie sa nachádza otvor palivovej nádrže a na druhej strane je za rovnakými dvierkami umiestnená elektrická zásuvka, čiže jeho batérie je možné dobíjať aj z externého zdroja, rovnako ako plne elektrické vozidlá.

Zobraziť celý článok...