2. 10. 2020

systemy logistiky logo

oktober 2020 3Pilotné zákazkové batérie do elektromobilov opustia továreň vo Voderadoch budúci rok

Pilotné zákazkové batérie do elektromobilov opustia továreň vo Voderadoch budúci rok. Podľa spoločnosti InoBat Auto sa odštartuje aj etapa získavania finančných prostriedkov pre druhú fázu, ktorej výsledkom bude jednomiliardová InoBat Auto Gigafactory. Tá plánuje dodávať batérie do elektromobilov v roku 2024. Projekt továrne na autobatérie vo Voderadoch prechádza procesom posudzovania vplyvov na životné prostredie.

Zámer vybudovať pilotnú výrobnú linku na Li-Ion batérie s vedecko-výskumným centrom za 100 miliónov eur by mal pri plnom využití kapacity výroby priniesť prácu pre viac ako 150 ľudí. V druhej fáze sa počíta s veľkokapacitnou výrobou batériových článkov a vznikom asi 1 500 pracovných miest.

Výkonným predsedom management board v InoBat Auto bude Faysal Sohail. Má za sebou viac ako 30 rokov pracovných skúseností zo Silicon Valley. Bude však naďalej zastávať aj svoju terajšiu pozíciu v americkej firme Wildcat Discovery Technologies, ktorá je pre InoBat Auto strategickým partnerom.

„V InoBat Auto nielen objavujeme, ale aj vyvíjame batérie, ktoré spĺňajú aj tie najvyššie výkonnostné, bezpečnostné či nákladové potreby elektromobilov. Katalógový prístup v štýle ´jedna veľkosť batérie pre všetkých´ je vo svete mobility zastaralý a už vonkoncom nie je ani udržateľný. V rámci výroby vysoko inteligentných batérií do elektromobilov musíme uprednostniť technologicky vyspelý a vedecký prístup,“ vyhlásil Sohail.

Zobraziť celý článok...