16. 10. 2020

systemy logistiky logo

oktober 2020 4Zásielkovňa chce ponúknuť najdostupnejšiu sieť výdajných a podacích miest

Silné technologické pozadie, investície do rozvoja a unikátna optimalizácia procesov znamenali pre mladú logisticko-prepravnú spoločnosť Zásielkovňa raketový rast. Profiluje sa ako líder v tomto segmente, v rámci výdajných miest, a v súčasnosti predbehla ostatné prepravné spoločnosti s počtom 1000 výdajných a podacích miest v rámci celého Slovenska. Jej ambíciou je byť už v roku 2021 jednotkou na trhu – mať najširšiu a najdostupnejšiu sieť výdajných a podacích miest na Slovensku.

Väčšou sieťou aktuálne disponuje len tradičná jednotka na trhu, Slovenská pošta. Jej sieť tvorí aktuálne 1 400 pobočiek – Zásielkovňa chce mať najširšiu sieť výdajných miest doplnenú Z-BOXami do roku 2021. Jednoduché, ale prepracované riešenia v súčasnej dobe bodujú a pokiaľ sú spojené s ľahko ovládateľnou a bezplatnou mobilnou aplikáciou, ľudia radi zmenia zabehnuté tradície. A státie v rade, prípadne čakanie na kuriéra, vymenia za slobodnú voľbu, kedy a kde svoj balíček odovzdajú, alebo naopak, kedy a kde si zásielku vyzdvihnú. Najmä, ak bude sieť výdajných a podacích miest najväčšou a najdostupnejšou.

Práve taká je ambícia spoločnosti Zásielkovňa, ktorá koncom septembra 2020 dosiahla 1000 výdajných a podacích miest. Súčasný líder, Slovenská pošta, prevádzkuje 1400 výdajných miest. Zásielkovňa však rastie obrovským tempom – len v tomto roku otvorila ďalších približne 250 nových, čím prekročila hranicu tisíc výdajných a podacích miest na Slovensku.

Zobraziť celý článok...