2. 6. 2022

transport logo

jun 2022 2Test plne elektrického autobusu eCitaro G.

Mercedes-Benz úspešne testuje plne elektrický autobus eCitaro G v Južnom Tirolsku v oblasti Seiser Alm v Bolzane, v nadmorskej výške 2 000 metrov.

Veľa snehu, zimné teploty, to všetko v nadmorskej výške okolo 2 000 metrov nad morom: v polovici januára 2022 kĺbový autobus Mercedes-Benz eCitaro G preukázal svoje vynikajúce schopnosti v pravidelnej prevádzke v oblasti Seiser Alm v Južnom Tirolsku. Test v zime a vo veľkých nadmorských výškach je výzva. Preverili sme pochybnosti odporcov elektromobilov, ktorí tvrdia, že elektromobily sú vhodné len do mesta a miernych poveternostných podmienok.

Špičkový výkon v zime a vo výškach

„Prvý test 18-metrového elektrobusu v týchto nadmorských výškach takmer 2 000 metrov v oblasti Seiser Al. Je to pre nás v Južnom Tirolsku skvelý moment,“ hovorí Daniel Alfreider, ktorý je ako zástupca guvernéra provincie. Ako člen rady provincie Južného Tirolska je zodpovedný za prvky vrátane infraštruktúry a mobility. Alfreider pokračuje: „Naším cieľom je mobilita s nulovými emisiami pre ľudí tu v Južnom Tirolsku.“

Zobraziť celý článok.