Názov: Keine Containersicherheit ohne intelligent vernetzte IT. (Žiadna bezpečnosť kontajnera bez inteligentnej siete IT).
Autor: Heiko Müller, brémska firma HEC
Zdroj: LOGISTICS PILOTDas Magazin für die Wirtschaft und Transport, Nr. 5, Oktober 2007, s. 9
Vydavateľ: Bremische Hafenvertretung (BHV), Word Trade Center, D-28 195 Bremen, Birkenstraße 15, Deutschland
ISSN: 1403-2756  
Jazyk: nemecký
Anotácia: Globálny kontajnerový boom prináša so sebou tiež nebezpečenstvá. Medzinárodné tovarové toky môžu byť narušené po teroristických zámeroch, čo by mohlo mať dramatické závery pre svetové hospodárstvo. Na základe toho vypracovala brémska firma HE štúdiu o IT - podpora riešení na bezpečnú kontejnerovú prepravu. Pred nedávnom firma HEC vypracovala štúdiu disponovateľnej technológie ako je elektronická pečať na báze RFID (eSeal, Smart Seal a Smart Container). Okrem toho tiež brali do úvahy koncept aktuálneho bezpečnostného a minitorovacieho riešenia. 
Spracoval: Ing. Bronislav Kováč - Žilinská univerzita, Katedra CMD
Zaradené: november 2007

Hľadaj obsah na stránke Logistický monitor

Štatistika

  • Počet návštev článkov 9440053

CHCETE PRISPIEŤ DO LOGISTICKÉHO MONITORU ?

Ak chcete pridať svoj príspevok do rubriky Média monitor spracujte anotáciu podľa vzorovej štruktúry a zašlite ju na adresu logistika@va1.sk 

Ak chcete pridať autorský príspevok zašlite text vo formáte PDF alebo DOC na e-mail: logistika@va1.sk
K príspevku zašlite názov príspevku aj v anglickom jazyku, stručnú anotáciu, kľúčové slová (dôležité pre vyhľadávanie) a fotografiu autora alebo ilustráciu.

Zobraziť vzorovú štruktúru príspevku.

CROWDFUNDING

CROWDFUNDING - je financovanie z mikrozdrojov. Logistický monitor zhromažďuje pre Vás informácie už 20 rokov BEZPLATNE. Pomôžte tomuto projektu dobrovoľnou čiastkou, ktorú pošlete na účet: Tatrabanka a.s. Žilina 2629410129/1100, IBAN: SK5O 1100 0000 0026 2941 0129. Ďakujeme.