Názov: Skúšky prostriedkov na prepravu skaziteľných potravín
Autor: Ing. Emanuel Godál
Zdroj: Transport – dopravné noviny, 10/2004; str. 18-19
Vydavateľ: vydavateľstvo LUXUR v spolupráci s MDPT SR
ISBN: 1335-7433
Jazyk: slovenský
Anotácia: Príspevok popisuje význam sledovania kvality pri preprave ľahkoskaziteľných potravín. V prvej časti popisuje legislatívu upravujúcu prepravu uvedeného tovaru a požiadavky na dopravný a prepravný prostriedok. V ďalšej časti príspevku autor popisuje skúšanie a kontrolu dopravných a prepravných prostriedkov určených na prepravu skaziteľných potravín. Ostatná časť rozoberá požiadavky na sledovanie teploty vzduchu počas prepravy a tiež technické požiadavky na merací prístroj.
Kľúčové slová: dopravný prostriedok, prepravný prostriedok, ATP
Spracoval: Ing. Miloš Poliak, PhD., KCMD, ŽU v Žiline
Zaradené: august 2004