Názov: Potraviny pod kontrolou
Autor: redakcia (kbt)
Zdroj: Logistika 1, 2006, 18 s.
Vydavateľ: ECONOMIA, a.s. Dobrovského 25, 170 55 Praha 7
ISSN:
1211-0957
Jazyk:
česky
Anotácia: Čiastočne rozmrazené zmrazené potraviny sú nočnou morou každého potravinárskeho obchodu. Aby sa zákazník v predajniach nestretol s teplotne poškodeným tovarom, spolupracuje priemysel a obchod na riešení uzavretého chladiaceho reťazca. Jednou z možností je pomocou technológie RFID zabezpečiť akosť mrazených produktov sledovaním a kontrolou priebehu ich dopravy a teploty od výrobcu až do mraziacich boxov predajní.
Kľúčové slová: distribúcia, chladiaci reťazec, zmrazené potraviny, teplotná skupina, transponder, mraziaci box
Spracoval: Ing. Peter Majerčák, Ph.D.
Zaradené: júl 2008