Názov: Logistika vína: Bez přímého světla
Autor: Adriana Weberová
Zdroj: Systémy logistiky, 11/2011, str. 6-9
Vydavateľ: ATOZ Marketing Services, spol. s r. o.
ISSN: 1214-4827
Jazyk: český
Anotácia: Článok je zameraný na logistiku vína, a to nielen na logistiku konečného produktu, ale aj na logistiku v rámci jeho výroby. Čas od zberu hrozna po jeho konečné spracovanie by mal byť čo najkratší. Skladovanie hrozna pred výrobou vína sa neuplatňuje. Pri skladovaní vína v sudoch a tankoch je nutné dbať hlavne na hygienu prostredia a optimálnu teplotu, ktorá by sa mala pohybovať od 10 do 15 °C. Dôležité je tiež dodržiavanie správnej vlhkosti, ktorá by mala v archívnych vínnych pivniciach dosahovať 70 %. Článok sa tiež venuje logistike vína do vinoték a gastronomických zariadení.
Kľúčové slová: doprava, logistika, víno, skladovanie
Spracoval: doc. Ing. Vladimír Konečný, PhD., KCMD, ŽU v Žiline
Zaradené: január 2012