Názov: Top-Logistik rund ums Auto. (Top-logistika okolo auta).
Autor: Jürgen W. Konrad
Zdroj: LOGISTICS PILOT – Das Magazin für die Wirtschaft und Transport, Nr. 5, s. 8-11
Vydavateľ: Bremische Hafenvertretung (BHV), Word Trade Center, D-28 195 Bremen, Birkenstraße 15, Deutschland
ISSN: 1403-2756
Jazyk: nemecký
Anotácia: Celosvetové opatrenia, celosvetová produkcia a celosvetový odbyt - bez kompetentného poskytovania logistických služieb, ako centrálneho spojenia zásobovacích reťazcov, ďalej nie je dnes predstaviteľný celosvetový obchod s vozidlami.
Globálna súťaž a zvlášt tradícia západnej Europy a Severnej Ameriky oslabujú dopyt na nový automobil, spôsobujú však stúpajúci tlak na náklady veľkých výrobcov automobilov a tým aj na poskytovanie služieb a subdodavateľov. K tejto téme sa stretlo v polovici októbra už štvrtý krát v Brémach na kongrese Global Automotive Logistics (GAL) skoro všetko, čo má miesto a meno pri globálnom predaji automobilov.
Ako vidí budúcnosť Deutschen Forschungsgemeinschaft (DFG) – (nemecká výskumná spoločnosť) a špeciálny výskumný odbor na Universite Brémy ? Nové auto si stanovuje svoju trasu samo. Cieľ a čas predaja je uložený v pamäti a vozidlo si samo nastaví výhybky v uzlových bodoch dopravnej siete, pre svoju ďalšiu prepravu. Môže ich dokonca v priebehu cesty meniť, ak budú vložené nové informácie miesta určenia a čas predaja. Kooperačný partner tohoto náročného výskumného programu na „Automaticky riadené logistické procesy - Vzorový obchod a jeho hranice“ je Automobillogistiker E. H. Harms.
Spracoval: Ing. Bronislav Kováč - Žilinská univerzita, Katedra CMD
Zaradené: november 2004