Názov: Stagnácia na vrchole. (Stagnation auf hohem Niveau).
Autor: Martin Höche
Zdroj: LOGISTICS PILOT Das Magazin für die Wirtschaft und Transport, Nr. 1, Februar 2008, s. 19
Vydavateľ: Bremische Hafenvertretung (BHV), Word Trade Center, D-28 195 Bremen, Birkenstraße 15, Deutschland
ISSN: 1403-2756
Jazyk: nemecký
Anotácia: Brémske prístavy opätovne viac prosperovali ako ich konkurenčné prístavy na severnej hranici. Vzhľadom na finančnú a hospodársku krízu sú tiež dobré aj prognózy na tento rok. Aj napriek zhoršeným hospodárskym podmienkam v dôsledku finančnej krízy, dokázal senátor Nagel presvedčiť, „že stredodobé hospodárstvo prístavu udržalo trvalý ekonomický rozvoj odboru“. Aj keď bol 4. kv oslabený, BLG prekonala rekord 2,03 mil. preložených automobilov z r. 2007 v auto-terminale Bremhaven. Číslo v r. 2009 asi nebude dosiahnuté. Dôvodom je znížený odbyt automobilov v Európe a zámorí. Prirodzené riešenie nie je ani plánovanie prepušťania, ani skrátená pracovná doba. Od apríla sa odhaduje normalizácia automobilových trhov. Do tej doby chce BLG na jar uskutočniť posilnenie technických prehliadok a školenia pracovníkov.
Kľúčové slová: finančná a hospodárska kríza, odbyt automobilov, automobilový trh.
Spracoval: Ing. Bronislav Kováč - Žilinská univerzita, Katedra CMD
Zaradené: marec 2009

Hľadaj obsah na stránke Logistický monitor

Štatistika

  • Počet návštev článkov 9478805

CHCETE PRISPIEŤ DO LOGISTICKÉHO MONITORU ?

Ak chcete pridať svoj príspevok do rubriky Média monitor spracujte anotáciu podľa vzorovej štruktúry a zašlite ju na adresu logistika@va1.sk 

Ak chcete pridať autorský príspevok zašlite text vo formáte PDF alebo DOC na e-mail: logistika@va1.sk
K príspevku zašlite názov príspevku aj v anglickom jazyku, stručnú anotáciu, kľúčové slová (dôležité pre vyhľadávanie) a fotografiu autora alebo ilustráciu.

Zobraziť vzorovú štruktúru príspevku.

CROWDFUNDING

CROWDFUNDING - je financovanie z mikrozdrojov. Logistický monitor zhromažďuje pre Vás informácie už 20 rokov BEZPLATNE. Pomôžte tomuto projektu dobrovoľnou čiastkou, ktorú pošlete na účet: Tatrabanka a.s. Žilina 2629410129/1100, IBAN: SK5O 1100 0000 0026 2941 0129. Ďakujeme.