Názov: Podnikanie v železničnej doprave.
Autor: Bibiána Buková - Eva Nedeliaková - Jozef Gašparík
Vydavateľ: Žilinská univerzita v Žiline/EDIS-vydavateľstvo ŽU
Jazyk: slovenský
Anotácia: Postupujúca liberalizácia a internacionalizácia dopravného trhu Európskej únie vytvára nové podmienky pre podnikanie aj v odvetví železničnej dopravy. Publikácia predstavuje všetky aspekty podnikania v železničnej doprave, počnúc stručnou históriou, definovaním významu a postavenia železničnej dopravy na dopravnom trhu, ako aj definovaním základných pojmov v železničnej dopravnej a prepravnej prevádzke. 
Poskytuje ucelený pohľad na podnikanie v troch základných líniách, ktoré je potrebné vnímať v železničnej doprave. Prvou je právny rámec podnikania, ktorý predstavuje vymedzenie právnych vzťahov subjektov na železničnom trhu navzájom a voči zákazníkovi. Druhou sú výrobné prostriedky železničného podniku, ktoré sa viažu k vozidlovému parku, prístupu na železničnú infraštruktúru a personálu. Treťou je finančný manažment a marketing  železničného podniku vrátane cenotvorby a kalkulácie.
Publikácia je určená predovšetkým podnikateľom a zasielateľom pôsobiacim v oblasti železničnej dopravy, odborníkom v doprave, ako aj študentom príbuzných zameraní.
Spracoval: doc. Ing. Bibiana Bukova, PhD., KŽD, F PEDaS, Žilinská Univerzita
Zaradené: máj 2009

Hľadaj obsah na stránke Logistický monitor

Štatistika

  • Počet návštev článkov 9480987

CHCETE PRISPIEŤ DO LOGISTICKÉHO MONITORU ?

Ak chcete pridať svoj príspevok do rubriky Média monitor spracujte anotáciu podľa vzorovej štruktúry a zašlite ju na adresu logistika@va1.sk 

Ak chcete pridať autorský príspevok zašlite text vo formáte PDF alebo DOC na e-mail: logistika@va1.sk
K príspevku zašlite názov príspevku aj v anglickom jazyku, stručnú anotáciu, kľúčové slová (dôležité pre vyhľadávanie) a fotografiu autora alebo ilustráciu.

Zobraziť vzorovú štruktúru príspevku.

CROWDFUNDING

CROWDFUNDING - je financovanie z mikrozdrojov. Logistický monitor zhromažďuje pre Vás informácie už 20 rokov BEZPLATNE. Pomôžte tomuto projektu dobrovoľnou čiastkou, ktorú pošlete na účet: Tatrabanka a.s. Žilina 2629410129/1100, IBAN: SK5O 1100 0000 0026 2941 0129. Ďakujeme.