Zaujmavé web stránky

www.centrade.cz
Stránka predstavuje elektronický trh so širokým zázemím služieb od registrácie (zaregistrovanie sa a zaradenie sa medzi účasníkov obchodovania na e-trhu), cez adresár zákazníkov (zoznam všetkých firiem, ktoré sú užívateľom služieb centrade), demo (demo ukážky obchodných transakcií, ktoré uľahčia prácu účastníka na e-trhu), katalóg (vybraná ponuka tovarov a služieb na e-trhu), aukcie a odpredaje (zoznam plánovaných aukcií a odpredajov nepotrebného majetku) až po výberové konania (zoznam vyhlásených verejných výberových konaní).

www.bvv.cz/translog
Stránka obsahuje informácie o konaní 2. Medzinárodného veľtrhu dopravy a logistiky konaného na brnenskom výstavisku 15. – 19. Septembra 2003.
Oblasti poskytnutých informácií:
- zoznam vystavovateľov,
- termíny, ceny, kontakty,
- prihlášky,
- mapka,
- tlačové správy,
- návštevný poriadok.

www.arkontakt.cz
Ide o stránky spoločnosti AŘ KONTAKT s. r. o.. Táto spoločnosť bola založená hlavne na podporu predaja produktov svojich zakladateľov. Postupne rozšírila svoju ponuku o vlastný produkt STRATEX Controlling a kompletovala tak skupinu softwaru pre podporu odborných ekonomických činností v menších a stredných podnikoch, v odborných útvaroch veľkých podnikov a pre finančných poradcov a súdnych znalcov.
Medzi aktivity firmy AŘ KONTAKT s. r. o. patrí napríklad:
- poradenstvo a poskytovanie služieb pri vypracovávaní strategických zámerov,
- poradenstvo v oblasti informačných systémov a systémová integrácia,
- tvorba a predaj software,
- poskytovanie software formou služieb,
- zavádzanie controllingu v podnikoch.

www.systemonline.cz/site/controlling
Stránka poskytuje dôležité informácie o controllingu realizované formou referátov:
- z čoho controlling vychádza a na čo slúži,
- aktuálne úlohy controllingu,
- kalkulácia – prvá dáma controllingu,
- problémy projektového controllingu,
- riadenie projektov a riadenie rizík,
- riadenie podnikových procesov,
- prínosy controllingového riadenia.

www.logistika.cz
Ide o stránky Českej logistickej asociácie, ktoré poskytujú informácie o asociáci, články zaoberajúce sa problematikou logistiky, informácie o seminároch a konferenciách v obore. Stránky taktiež obsahujú databanku informácií o:
- firmách v logistických systémoch,
- firmách pre manipuláciu a skladovanie,
- informácie o konkurencii,
- aktuálne trhové príležitosti,
ktoré sa vyhľadávajú dotazníkovou formou.
Stránka ďalej poskytuje informácie o podmienkach členstva v asociácii ako aj prihlášku pre členstvo v nej.

www.sap.com/cz/
Ide o stránky spoločnosti SAP, ktoré opisujú históriu spoločnosti, jej partnerov, zákazníkov a pod. Stránky obsahujú riešenie prípadových štúdií zákazníckych spoločnosti (Deutsche Telecom, Kodak, Xerox...), obsahujú riešenia pre jednotlivé segmenty (automobilový priemysel, telekomunikácie, verejný sektor...) a pod. Okrem konkrétnych riešení poskytujú celý rad služieb a školení, ktoré sú jednak organizované formou kurzov, alebo priamo podľa zákazníka šité na mieru. Taktiež organizuje rôzne projektové školenia a workshopy.

www.intelligo.cz
Ide o elektronickú tržnicu, na ktorej sa stretáva dopyt a ponuka po jednotlivých komoditách. Tržnica sa rozdeľuje na dve základné skupiny, vertikálnu – špecializácia na konkrétny priemyselný segment, ktorý rieši najmä komunikáciu dodávateľsko-odberateľského reťazca a horizontálnu časť (najmä pre odberateľskú stranu), pretože na horizontálnej tržnici nakupuje široký okruh firiem. Stránky poskytujú všeobecné obchodné podmienky, cenník služieb a dôležité informácie rozdelené na dve skupiny, pre odberateľov a dodávateľov. Využívať služby tejto stránky je možné po registrácií, ktorá je bezplatná.

www.b2bcentrum.cz
Ide o stránky spoločnosti B2B Centrum, ktorá prevádzkuje elektronickú tržnicu Intelligo určenú na obchodovanie medzi firmami, tzv. business to business obchodovanie. Jeho hlavným cieľom je zvyšovanie efektivity pri nákupe a predaji tovaru. Stránky opisujú históriu spoločnosti, systém obchodovania B2B, elektronickú tržnicu a jej výhody. Ďalšia časť obsahuje informácie pre novinárov a tlačové správy, ktoré sa spoločnosti týkajú.

www.elalog.org
Stránky Európskeho združenia logistiky (European Logistics Association) poskytujú informácie:
- o združení,
- o členoch,
- o výbore združenia, kontaktoch na jednotlivých členov výboru,
- o komisiách združenia,
- o výsledkoch činnosti združenia,
- o odbornej spôsobilosti,
- o publikáciách združenia,
- o kontaktoch na združenie.

http://truxter.com/SK/index.html
Jazyk: slovenský, a iné
Anotácia článku: Vyťažovací systém s priamou SMS notifikáciou príslušným dopravcom, aktuálna databáza voľných prepravných kapacít.
Kľúčové slová: preprava, dopravca, logistika

www.logistika.host.sk/
Jazyk: slovenský
Anotácia článku: Súhrnné informácie týkajúce sa logistiky a operačného výskumu, základné pojmy, slovník, materiály a dokumenty k logistike.
Kľúčové slová: Logistika

www.logistikaonline.cz/
Jazyk: český
Anotácia článku: Logistický katalóg, články, burza dopravy a skladov, výrobné haly, sklady, podlahy, regále, vozíky, žeriavy, obaly.
Kľúčové slová: Logistika, katalóg, dopravca, sklad

www.dataphone.sk/
Jazyk: slovenský
Anotácia článku: Systémové služby na kľúč, od plánovania až po zavedenie do prevádzky, pokladničné systémy, logistika, logistické systémy, čítačky čiarových kódov. Mobilný zber dát v oblasti výroby a obchodu, komplexná paleta služieb, poradenstvo, hardware, software a najmodernejšie technológie.
Kľúčové slová: Software, hardware, systém

www.e-logistika.cz
Stránka www.e-logistika.cz slúži ako logistická databanka. Vysvetľuje kto je kto v logistických službách, ponúka zoznam vhodných partnerov pre manipulácie a sklady, informuje o konkurencii, zverejňuje aktuálne trhové príležitosti. Pre lepšiu orientáciu slúži podrobný postup ako v databanke hľadať. Sú tu tri hlavné oblasti vyhľadávania: logistické služby; regálové systémy; manipulačné vozíky.
Spracoval: Ing. Alena Brončeková, KŽD, F PEDaS, ŽU, Zaradené: október 2003

www.logistika.org
Nový informačný portál v českom jazyku. Špecializuje sa na dopravné, zasielateľské a logistické firmy. Firmy z oblasti poskytovateľov tovarov a služieb tu môžu prezentovať okrem svojich kontaktov aj informácie o svojej ponuke , zameraní spoločnosti, novinkách atď.. Užívatelia logistiky tu nájdu užitočné kontakty i aktuálne informácie. Majú možnosť vyhľadávať firmy v rámci Českej republiky v rôznych kategóriách (napr. autodoprava, colné služby, infraštruktúra pre logistiku, kombinovaná doprava, logistické centrá, regálové systémy, sklady a ich vybavenie, železničná doprava atď.). Nájdu tu aj informácie o konferenciách, seminároch a školeniach spoločnosti ČESMAD a rôznych ďalších logistických konferenciách, seminároch, školeniach a veľtrhoch.
Spracoval: Ing. Alena Brončeková, KŽD, F PEDaS, ŽU, Zaradené: október 2003

www.firemnet.cz/doprava.htm
Www.firemnet.cz je webový portál – Firemnet. Je určený na vyhľadávanie firiem rôzneho zamerania. Po zadaní položky Doprava & Logistika sa užívateľom zobrazia štyri hlavné skupiny tejto oblasti: Dopravné spoločnosti; Zasielateľstvo; Colné služby; Logistika. V súčasnosti je v ponuke len jedna firma zo skupiny Dopravné spoločnosti.
Spracoval: Ing. Alena Brončeková, KŽD, F PEDaS, ŽU, Zaradené: október 2003

Hľadaj obsah na stránke Logistický monitor

Štatistika

  • Počet návštev článkov 9439695

CHCETE PRISPIEŤ DO LOGISTICKÉHO MONITORU ?

Ak chcete pridať svoj príspevok do rubriky Média monitor spracujte anotáciu podľa vzorovej štruktúry a zašlite ju na adresu logistika@va1.sk 

Ak chcete pridať autorský príspevok zašlite text vo formáte PDF alebo DOC na e-mail: logistika@va1.sk
K príspevku zašlite názov príspevku aj v anglickom jazyku, stručnú anotáciu, kľúčové slová (dôležité pre vyhľadávanie) a fotografiu autora alebo ilustráciu.

Zobraziť vzorovú štruktúru príspevku.

CROWDFUNDING

CROWDFUNDING - je financovanie z mikrozdrojov. Logistický monitor zhromažďuje pre Vás informácie už 20 rokov BEZPLATNE. Pomôžte tomuto projektu dobrovoľnou čiastkou, ktorú pošlete na účet: Tatrabanka a.s. Žilina 2629410129/1100, IBAN: SK5O 1100 0000 0026 2941 0129. Ďakujeme.