23. 4. 2018

 Bratislava Card: Ešte viac zážitkov v meste a regióne

13.4.2018 Bratislava – Začína sa 12. sezóna úspešnej turistickej karty Bratislava Card, ktorá v tomto roku ponúka až 19 bezplatných atraktivít a služieb, medzi ktorými sú doprava v celom Bratislavskom kraji, 14 múzeí a galérií, bezplatná prehliadka historického centra mesta, vstupy do mestských veží, ale aj jazda Malokarpatským expresom a k tomu ďalších 100 zliav až do výšky 50 %.
Obľúbené zľavy na produkty tento rok dopĺňajú novinky v regióne a to Malokarpatské múzeum v Pezinku a Hrad Červený Kameň, ktoré poskytujú bezplatný vstup s Bratislava Card.
Karta vznikla v roku 2006, kedy ponúkala 42 zliav a turisti si na ňu postupne zvykali. Dnes ponúka takmer 3 násobok zliav, ktoré je možné využiť po celom Bratislavskom kraji a je nesporne veľkou výhodou pri návšteve Bratislavy. Našim cieľom je naďalej podporovať tento produkt a predlžovať tak dĺžku návštevy turistov v našom regióne. Úspech aktívnej propagácie dokazuje vyše 44 %-ný nárast jej predaja v roku 2017 oproti predošlému roku a my sa tešíme, že predaju dominuje 3-dňová karta, ktorá je najvýhodnejšia pre návštevníka a pre nás z pohľadu marketingu najpodstatnejšia,“ hovorí primátor hl. mesta SR Bratislavy I. Nesrovnal. Kartu je možné kúpiť nielen v Turistických informačných centrách v Bratislave a Senci, ale aj v Zákazníckom centre ZSSK a.s. na Hlavnej stanici, v Zákazníckom centre spoločnosti Slovak Lines a.s. na Autobusovej stanici, v prevádzke RegioJetu pod Mostom SNP, v Zákazníckom centre DPB a.s. v podchode na Hodžovom námestí, na pontóne Huma 6 – prístavisko lodnej dopravy Twin City Liner, na recepciách vybraných hotelov a u iných zmluvných partnerov, ktorí zároveň poskytujú aj informačný servis. Spolu ide o 23 predajných miest, a je možné ju kúpiť aj online na webe visitbratislava.com/bc.
„Bratislavský región má bohatú ponuku pre každého turistu. Či už ho lákajú historické uličky a prehliadka hlavného mesta, víno pod Malými Karpatmi, cyklotúry na Záhorí či Slnečné jazerá v Senci. Navštíviť tieto miesta lacnejšie je bezkonkurenčný benefit, ktorý sme dosiahli partnerstvom so všetkými hráčmi. Návštevníci pri tom môžu využiť bezplatnú verejnú dopravu, a tým sa jednoduchšie dostať k zaujímavostiam v rámci bratislavského regiónu. Novinkou je aj bezplatný vstup s touto kartou do Malokarpatského múzea v Pezinku či na Hrad Červený Kameň,“ vyjadril sa Juraj Droba, predseda Bratislavského samosprávneho kraja.
Popri tvorcovi projektu Bratislava Tourist Board sú hlavnými partnermi Bratislavský samosprávny kraj, Bratislavská integrovaná doprava, a.s. a organizácia Bratislava Region Tourism spolu so 70 subjektmi pôsobiacimi v oblasti cestovného ruchu.
„Bratislava Card ponúka pre návštevníkov celého Bratislavského kraja príležitosť výhodne cestovať integrovanou dopravou za spoznávaním krás a pamiatok regiónu. Záujem o cestovanie s Bratislava Card potvrdzuje aj značný nárast jej predaja v minulej sezóne v porovnaní s rokom 2016. Spoločnosť Bratislavská integrovaná doprava plánuje v druhej polovici roka 2018 uvedenie novej mobilnej aplikácie IDS BK, ktorá prispeje k vyššiemu štandardu cestovania a ponúkne návštevníkom kraja a všetkým cestujúcim moderné a pohodlné riešenie nákupu cestovných lístkov, plánovania cesty či vyhľadávania spojení,“ povedala Zuzana Horčíková, generálna riaditeľka spoločnosti Bratislavská integrovaná doprava, koordinátora IDS BK.
Hlavné výhody:
  • Neobmedzene cestovanie verejnou dopravou vo všetkých zónach IDS BK
  • Bezplatný vstup do 12 mestských múzeí a galérii v Bratislave
  • Bezplatná pešia prehliadka centra mesta denne o 14.00 hod. v slovenskom, anglickom a nemeckom jazyku (pri dostupnosti sprievodcu aj v iných jazykoch)
  • Bezplatný vstup na Hrad Červený Kameň
  • Bezplatný vstup do Malokarpatského múzea v Pezinku
  • Bezplatný vstup na prehliadku Mestskej veže v Modre
  • Bezplatné cestovanie Malokarpatským expresom v termíne jún - september
  • Bezplatný vstup do Korunovačného fofo-video pointu a ďalšie atraktívne zľavy až do výšky 50 %

Benefity pre držiteľa karty s dieťaťom:
Verejná doprava - 1 dieťa do 16 rokov v sprievode rodiča – držiteľa karty bezplatne
Pešia prehliadka - 1 dieťa do 15 rokov v sprievode rodiča – držiteľa karty bezplatne
Prešporačik-Oldtimer - 1 dieťa do 15 rokov v sprievode rodiča – držiteľa karty zľava 20 % na mestský a hradný okruh

Cena karty:
1-dňová 15 €
2-dňová 18 €
3-dňová 20 €

Hľadaj obsah na stránke Logistický monitor

Štatistika

  • Počet návštev článkov 9484923

CHCETE PRISPIEŤ DO LOGISTICKÉHO MONITORU ?

Ak chcete pridať svoj príspevok do rubriky Média monitor spracujte anotáciu podľa vzorovej štruktúry a zašlite ju na adresu logistika@va1.sk 

Ak chcete pridať autorský príspevok zašlite text vo formáte PDF alebo DOC na e-mail: logistika@va1.sk
K príspevku zašlite názov príspevku aj v anglickom jazyku, stručnú anotáciu, kľúčové slová (dôležité pre vyhľadávanie) a fotografiu autora alebo ilustráciu.

Zobraziť vzorovú štruktúru príspevku.

CROWDFUNDING

CROWDFUNDING - je financovanie z mikrozdrojov. Logistický monitor zhromažďuje pre Vás informácie už 20 rokov BEZPLATNE. Pomôžte tomuto projektu dobrovoľnou čiastkou, ktorú pošlete na účet: Tatrabanka a.s. Žilina 2629410129/1100, IBAN: SK5O 1100 0000 0026 2941 0129. Ďakujeme.