monitor august 2023 2Názov: Burzy nákladov poskytujú užívateľom nové možnosti
Autor: David Čapek
Vydavateľ: Systémy Logistiky, Máj – Jún 2023, 1214-4827
Jazyk: český
Anotácia: Prepravné burzy sú etablovanou platformou pre ponuku a dopyt pri nákladných prepravách. V súvislosti s rozvojom digitálnych technológií hrajú stále významnejšiu úlohu digitalizácia a automatizácia, rozhodovanie založené na dátach či aspekt udržateľnosti. K trendom patrí aj zvýšená bezpečnosť a spolupráca s overenými partnermi. Okrem ponuky a dopytu prepráv tieto systémy ponúkajú ďalšie funkcie ako sledovanie vozidiel, vzájomné hodnotenie užívateľov či zjednodušenie medzinárodnej komunikácie. Medzi inovácie patrí možnosť napojiť svoj prepravný systém do burzy nákladov cez rozhranie API či prihlásenie do systému bez ohľadu na zariadenie a operačný systém. Novinkou je systém uzavretej burzy, kde si môže zadávateľ k svojim preprávam pozvať užívateľov a ponúkať prepravy iba im. Firmy dokážu vďaka partnerstvám na burze nákladov zvýšiť svoj dosah a tým zrýchliť proces prepravy. Užívatelia sú schopní vyhodnotiť svoju výkonnosť a sledovať jednotlivé náklady.
Kľúčové slová: Burza nákladov, ponuka, dopyt, preprava
Spracoval: Ing. Martin Zuzaniak / KCMD, FPEDAS, Žilinská univerzita v Žiline
Zaradené: august 2023

Hľadaj obsah na stránke Logistický monitor

Štatistika

  • Počet návštev článkov 9494755

CHCETE PRISPIEŤ DO LOGISTICKÉHO MONITORU ?

Ak chcete pridať svoj príspevok do rubriky Média monitor spracujte anotáciu podľa vzorovej štruktúry a zašlite ju na adresu logistika@va1.sk 

Ak chcete pridať autorský príspevok zašlite text vo formáte PDF alebo DOC na e-mail: logistika@va1.sk
K príspevku zašlite názov príspevku aj v anglickom jazyku, stručnú anotáciu, kľúčové slová (dôležité pre vyhľadávanie) a fotografiu autora alebo ilustráciu.

Zobraziť vzorovú štruktúru príspevku.

CROWDFUNDING

CROWDFUNDING - je financovanie z mikrozdrojov. Logistický monitor zhromažďuje pre Vás informácie už 20 rokov BEZPLATNE. Pomôžte tomuto projektu dobrovoľnou čiastkou, ktorú pošlete na účet: Tatrabanka a.s. Žilina 2629410129/1100, IBAN: SK5O 1100 0000 0026 2941 0129. Ďakujeme.